Onze huisregels

  • Onze kittens mogen pas verhuizen naar hun nieuwe eigenaar, op het moment dat zij minimaal 13 weken oud zijn. Uiteraard kan dit alleen, wanneer de kittens op dat moment volledig gezond zijn.
  • De kittens kunnen door eventueel geïnteresseerden en/of de toekomstige eigenaar bezocht worden vanaf het moment dat zij 5 weken oud zijn. Uiteraard kan het door onvoorziene omstandigheden voorkomen, dat wij langer moeten wachten met het ontvangen van bezoek.
  • Indien u graag kennis wil maken met Burmezen  om zo meer te ontdekken over dit ras, dan nodigen wij u graag uit in onze cattery. U kunt contact met ons opnemen voor het maken van een afspraak, zodat u kennis kunt met maken met dit prachtige ras. Wanneer wij ten tijden van de afspraak, de zorg hebben voor een nest kittens, houden wij de bovengenoemde termijn van vijf weken aan.
  • Wanneer u met ons een afspraak maakt voor een bezoek aan de kittens en onze andere katten, dan verzoeken wij u om niet op dezelfde dag een bezoek te brengen aan een andere cattery. Dit vragen wij u, aangezien er ongemerkt ziektekiemen en/of besmettingen, meegebracht kunnen worden die de gezondheid van de kittens kan schaden.
  • Burmezen worden niet alleen geplaatst als er geen andere kat in het huishouden aanwezig is.
  • Wij leren graag de nieuwe eigenaar/eigenaren van onze kittens wat beter kennen. Om die reden zal een kitten nooit direct na het eerste kennismakingsbezoek verhuizen naar een nieuwe eigenaar
  • Indien u na uw bezoek aan onze kittens, besluit dat u 1 of meerdere kittens een fijn nieuw thuis wilt geven, dan zullen wij deze kittens als “besproken” op onze website vermelden. Wij vragen te allen tijde een aanbetaling van € 100,00 per besproken kitten. Deze aanbetaling geeft u de garantie dat de kittens aan u verkocht zijn en dat wij besproken kittens niet opnieuw aan zullen bieden. Tevens geeft een aanbetaling ons als cattery de zekerheid, dat u als koper van een kitten, de aankoop goed hebt doordacht.
  • Onze kittens worden alleen maar verkocht aan kopers, die ons garanderen dat de kittens een veilige leefomgeving zullen krijgen. Dat wil zeggen dat zij niet los op straat en in de buurt mogen/kunnen rondlopen. Naast veelvuldig voorkomende aanrijdingen, mag u ook het gevaar op vergiftiging en bijvoorbeeld diefstal van uw kat niet onderschatten. Gelukkig zijn er goede alternatieven, zoals een katten ren of een goed afgeschermde tuin, waarin katten/kittens op een veilige manier kunnen genieten van de buitenlucht.
  • Wanneer u bij onze cattery een kitten koopt, waarmee u te zijner tijd mee wilt gaan fokken, mag dat alleen met de vrouwtjes, met de mannetjes mag niet gefokt worden.

 Het is beslist niet de bedoeling dat de kat herplaatst  wordt, zodra hij/zij niet meer ingezet wordt voor het fokken. Mocht het zo zijn dat de kat zich niet meer gelukkig voelt in de groep dan helpen wij u echter graag met het vinden van een nieuw geschikt thuis voor uw kat.
.